Bemutatkozás

Üdvözöllek kedves látogató!

flottillaRadványi Attilának hívnak. A hajózás már relatív fiatalon megérintett, ’92-ben a Honvéd Folyami Flottillától szereltem le.
Az intenzívebb hajózást 7 éve kezdtem, ekkor tettem le az első tengeri vizsgámat a Magyar Vitorlás Szövetség égisze és Constantin Lascu ( Tin Captain ) kezei alatt. Eleinte csak mint résztvevő szerepeltem túrákon, majd nem sokkal rá, kb 5 éve szervezek saját túrákat is, illetve folyamatosan képzem is tovább magam, veszek részt gyakorló intenzív túrákon hisz mindig van mit tanulni. Amit a túráimról tudni érdemes… Az első helyen mindig a biztonság van. Azaz a mottóm, hogy ha utas van a fedélzeten ( és egyébként is ) ha valamiben felmerül a kockázat ( az átlagosnál nagyobb, hisz a hajózás maga kockázatos ), akkor azt elkerüljük. Nem éri meg egy nyaralást pokollá tenni felesleges plusz kockázatvállalással, illetve a túrán résztvevőknek is egy életre elmehet a kedve egy rosszul sikerült túrától. Ebből kifolyólag kicsit talán több a szabály nálam, de egyik sem megy az élmény rovására. Pl nap közben vagy menetben, nincs részeg ember a fedélzeten. Ami ugye érthető. A másik amire kicsit büszke is vagyok, hogy sok hajóstársammal ellentétben, nálam a kikötőben a hajón sosincs hangoskodás, sosem zavarjuk mások nyugalmát harsány viselkedéssel. Lehet pont a Flottillánál megtanult rend, illetve az első oktatóm által belém sulykolt nézőpontok miatt, de ezeket én fontosnak tartom. Ami fontos. Nálam nem vitorlázni tanulnak meg a hallgatók, hanem hajózni. Van eltérés. 🙂 Ennek persze része a vitorlázás, de annál picit több. Gondolkodás, életforma, technika… Biztonságban.

Az én szándékom nem más. mint sok emberrel megismertessem és megszerettessem ezt a szabadidős tevékenységet ( az csak hab a tortán, hogy közben én is abban a közegben lehetek, ahol otthon érzem magam ), hisz egyrészt önismeretet lehet nyerni általa, megtanuljuk tisztelni a természetet, olyan helyekre juthatunk el, amit egyébként lehet a szárazföldről sosem látnánk, és aktív pihenésre nevel. Eddig akik eltöltöttek egy hetet a fedélzeten, azok közül majd mindenki visszajáró vendéggé vált, ami nekem egy hatalmas pozitív visszajelzés, hisz csak sikerült valami értékeset mutatnom, átadnom.gg

És nem a hajózás az egyetlen cél, bár ez a fő csapásirány. Lételemem a természet és a mozgás, ezért minden tengerhez köthető szabadidős tevékenységben próbálok segíteni az érdeklődőknek. Lehet az túra vagy élményvitorlázás, tengeri kajak túra, gyalogtúra a szigeteken, gyakorló túrák azok számára akiknek már van hajóvezetői engedélyük de még nem elég merészek önállóan vízre szállni, illetve vizsgára ( Horvát B ) is vállalok felkészítést. Illetve több is mint a Horvát B vizsga, hisz nem csak a száraz elméletet adom át, hanem gyakorlatba átültetve az összes feladatot a partmenti hajózáshoz. Part menti navigáció, éjszakai hajózás, vészhelyzetek kezelése, vízből mentés, kikötés különböző helyzetekben, a legénység irányítása…. Szükség esetén a vizsga leszervezésében is tudok segíteni Zadarban.

Remélhetőleg minél több emberrel fogok találkozni közületek, akik eme oldalt olvassák, minél több embernek segíthetek elindulni ezen az  úton és szerettethetem meg a tengert, a természetet és az egész csodát amit ez a világ jelent akár Horvátországban, akár Szlovéniában vagy Olaszországban.

Amennyiben kedvet érzel, bátran keress meg. Még akkor is ha nincs konkrét terv, csak valami mocorog benned. Egy email sosem jelent elkötelezettséget, de talán kapsz olyan lökést vagy információt, mely a későbbiekben iránymutató, vagy egy lökés lehet.

Itt találhatsz pár szót az oktatásról, itt pár gondolatot a hajózásról, itt egy esemény naptárat találsz ha időpontot néznél és itt tudsz elentkezni az oktatásokra

Az eddigi képesítéseim:

  • Magyar Vitorlás Szövetség 12 tmf-es képesítés

  • Horvát B képesítés

  • Horvát C képesítés

  • Yachtmaster A képesítés

  • International Yacht Training VHF/SRC képesítés