DÍJAK / ÁRAK

Kapitányi díjak és horvátországi autópálya díjak, egyéb költségek 2024-ben.

Ha kapitányt bérelnél, annak adatlapja az oldal alján található

1. Kapitányi/oktatói díjak hajózás esetén

Alap kapitányi/oktatói díj: 200 € /nap ( 1 nap = 1 lent töltött éjszaka ) Minimális díj 3 nap. A kapitány/oktató díja a kifutás előtt esedékes a hajó átvételekor. A leutazás ideje már beleszámít a fizetendő napokba,

A hajó leadása ( pénteki leadás ) utáni nap ( azaz a szombati nap ) nem kerül felszámításra.

Például szombattól szombatig tartó bérlés esetén a szombat-vasárnap-hétfő-kedd-szerda-csütörtök-pénteki napokra

A kapitány/oktató alapdíján kívül a megrendelőnek kell gondoskodnia a kapitány/oktató ellátásáról ( étkezés ), és a le és haza utazásról. Saját autóval való utazás költségeit lásd a 6. pontban.

 

2. Kapitányi/oktatói díjak tréning/oktatás esetén

Oktatás, tréning esetén a részvételi díj minden esetben tartalmazza a kapitány/oktató díjazását, így az külön költséggel nem jár.

A tréningek ideje alatt a legénység köteles gondoskodni a kapitány/oktató ellátásáról ( étkezés ), és a le és haza utazásról, hacsak a kapitány/oktatóerről le nem mond. Amennyiben a csapat nem tudja megoldani a kapitány/oktató transzferét, az oldal alsó részén található utazási költségek részben találhatóak ennek költségei. 

Amennyiben az oktatás során a szállás nem a hajón történik ( például egy vagy két napos kis motoros tréningek ) és a a kapitány/oktató szállása csapat szállásától külön szervezett, akkor a kapitány/oktató szállásának költsége 50€/éjszaka. Amennyiben a szállás a hallgatókkal együtt történik, akkor annak költsége a hallgatókat terheli.

3. Kísérői, oktatói költségek Horvát B vizsga esetén

Ha tanfolyam után a hallgatók együtt utaznak le vizsgázni, akkor az utazási költség minden esetben csak a hallgatók között oszlik meg. A vizsgákat minden esetben igyekszünk úgy szervezni, hogy többen csoportban 1 vagy 2 autóval menjünk le, így az oktató/kísérő számára nincs külön utazási és egyéb költség

Ez alól az egyéni vizsgáknál lehet eltérés. Ekkor a hallgatót terheli az útiköltség egésze, illetve ha a kapitánynak / kísérőnek önállóan vagy saját gépjárművel kell leutaznia, akkor a 6. pontban található utazási költségek részben találhatóak ennek költségei. Erre az útiköltségra még 170€ ( egy napi díj ) jön rá ebben az esetben.

4. Legénységi ( deck hand ) díjak

Alap legénységi díj: 140 € /nap ( 1 nap = 1 lent töltött éjszaka ) Minimális díj 3 nap.

A hajó leadása utáni nap ( hazautazás napja ) nem kerül felszámításra.

Nagyobb hajóknál, ha a csapat szeretne csak a nyaralásra összpontosítani, lehetőség van legénység bérlésére is, mely a kapitány keze alá dolgozik a kapitány felügyelete alatt. Segít a kapitánynak a manővereknél, kikötéseknél, felváltva ad szolgálatot a kapitánnyal, foglalkozik a hajó készleteinek feltöltéséről, őrzi a hajót és az utasok értékeit. Így az utazás során az utasoknak csak az utazásra és a kikapcsolódásra kell figyelniük, hisz nem mindenki szeret részt venni a hajózás napi feladataiban, vagy nincs meg a rutinjuk hozzá egy nagyobb hajó esetén.  Nagyobb, 45 láb vagy e feletti katamarán, illetve 50 láb feletti egy testű hajó esetén ajánlott.

A legénység alapdíján kívül a megrendelőnek kell gondoskodnia a legénység ellátásáról ( lásd alap ellátmány ), és a le és haza utazásról.

5. Alap ellátmány

Amennyiben a kapitány/oktató ( és igény esetén a legénység ) az étkezését maga oldja meg, ennek díja napi 40€/fő, mely a hajóátvétel napján esedékes előre a teljes időszakra.

6. Utazási költségek

Amennyiben a le és hazautazás megoldása nem lehetséges, akkor az alábbi díjak érvényesek. Ez esetben a kapitány és a legénység nem vállal felelősséget az esetleges forgalmi akadályokért, műszaki problémákért, de minden esetben igyekszik a csapat előtt megérkezni az adott marinába.

Ez csak a gépjármű használat költége ( üzemanyag, parkolás, autópálya díjak, autó használati díja. Erre még a szkipper napidíj jön rá, )

Utazási költségek régió szerint  ( oda-vissza egyben, ):

  • Velence és Észak Olaszország, Szlovénia, Horvátország közép Dalmáciáig ( Split ): 350€
  • Dél Dalmácia ( Baska Voda, Makarska ) 450€
  • Dubrovnik: 600€ 

A kapitány és a deck hand együtt utazik, így ennek költsége állandó, azaz nem fejenkénti összeg. Ez alól kivétel nagyobb távolság esetén, ekkor a repülő/vonatjegy és plusz az állomás-kikötő transzfer ára oda-vissza a kapitány és a legénység számára is. Az útiköltség tartalmazza az autópálya díjakat, parkolás díját, üzemanyag díját, gépjárműhasználat díját.

7. Autópálya díjak Horvátországban

8. Üzemanyag árak

Dízel üzemanyag jelenleg Horvátországban ( 2024.05. ) 1,7€ / liter. A prémium 2.1€. Figyelj, hajó tankolásakor előszeretettel adják automatikusan a prémiumot, ha kéred, ha nem 🙂 Ezek az árak változhatnak!

9. Kikötői és bója árak.

12 méteres hajóra egy éjszakára  a bója ~50€. Fontos, hogy ez egy átlagos ár, ettől lehetséges eltérés, illetve pár helyen ha étterem üzemelteti a bóját, lefogyasztható.

Kikötői költség ugyanezen hajó méretre 100 és 150€ között mozog egy éjszakára marinában. Az eltérés marinánként és/vagy cégenként változó, de átlagban ha a középértéket számolod, nem lősz nagyon mellé