Nyári kalandozás – nyaralás

Késő tavasztól ősz közepéig nincs annál szebb nyaralás, ha a víz hátán járod be az Adria partjait, legyen az akár Dalmácia, akár Olaszország partjai, vagy Dubrovnik, Montenegró. Amennyiben maradandó élményt keresel, akkor ez lesz a Te nyralásod.

Apartmanban nyaralva vagy hotelben mindíg ugyanott kelsz fel, ugyanazt a partot látod, ami persze nem rossz és nem csúnya, de képzeld el mennyire más élmény lehet, ha minden nap más más tengerparti falut/várost láthatsz, egy egy kihaltabb öbölben töltheted az estét a csillagok alatt… És azért ez nem elérhetetlen luxus. Mire lesz szükséged hozzá?

Csak ki kell nézned, le kell velem egyeztetned azt az időpontot, ami megfelel, valamint a régiót amit szívesen bejárnál. A hajó bérlésében, kiválasztásában segítünk ha szükséges. A szerződő fél a charter ügynökséggel Te leszel, így minden tiszta és átlátható lesz számodra. A hajó árát persze sok dolog befolyásolja. A hajó kora, illetve a nyaralás időpontja. 

Értelemszerűen a július és augusztus a legdrágább, bár az is tény, ilyenkor lehet a leginkább nyaralni, nincsenek ( ritkák ) a nagy szelek vagy szélsőséges időjárási körülmények, hisz a hajózásban semmi sem kőbe vésett, minden programot az időjárásnak rendelünk alá. Safety first azaz mindíg a biztonság az első. 

Ha meg van az időpont, meg van a hajó amit kiválasztottál vagy kiválasztunk, nincs más hátra, mint várni a kalandot. Költségek?

  • A hajó költségére előre fixet mondani a fentebb említettek miatt nem lehet, 1000-7000 euróig széles a skála.
  • Az üzemanyag költség egy hétre 150-250 euro
  • Kikötői költségek szintén széles skálán mozognak a hajó méretétől, kialakításától ( katamaránvagy egytestű ) függ, de nem járunk messze az igazságtól ha 100-200 eurót számolunkmarinák esetén éjszakánként, 4-500 kuna ( 70-80 euró   ) partfal esetén éjszakánként, 200-250 kuna bóján vagy horgonyozva éjszakánként.
  • Kapitányi díj 170 euró / nap plusz a kapitány ellátása, utaztatása.Ha a kapitány saját autóval megy le, az plusz költség értelem szerűen, ha veletek együtt, akkor nulla. Ez távolság függvénye.  250-350 euró dalmácia esetén. Üzemanyag, pályadíjak,heti parkolás. A bérlések szombattól szombatig történnek, a kapitányi díj szombttól péntekig, azaz 7 napra számolandóak, minimum 4 napos díjazással.

Milyen célpontok lehetnek? Felsorolni is nehéz, így a teljesség igénye nélkül:

Velence, Rovinj, Mali Losinj, Zadar, Sali, Biograd na Moru, Primosten, Trogír, Split, Kék Lagúna, Kék barlang, Vis szigete, Hvar szigete, Brac, Korcula, Miljet, Dubrovnik, Kotor…. Átbeszéljük mi a cél, mi az ami megvalósítható, és ennek függvényében közösen kitaláljuk az útvonal tervet amennyiben nincs konkrét elképzelés.

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet egy ilyen családdal vagy baráti körrel együtt töltött hajós nyaralás, az alábbi űrlap kitöltésével tudsz érdeklődni.