Miért használjunk vörös fényt ha éjszaka hajózunk?

Hajózás során sokan elkövetik azt a hibát, hogy fehér fényt használnak a fedélzeten a cockpitben. Sajnos ez nem túl jó ötlet. Sok filmben lehet látni, hogy a hajók fedélzetén, repülőgépeken, tengeralattjárókon vörös fényt használnak a világításra. Ennek oka egyszerű és prózai. A szem felépítésében keresendő a válasz.

Az emberi szemben a pálcikák (ezek felelősek többek között az sötétben látásért) a vörös tartományt nem érzékelik, de a csapok egy része érzékeli a vöröset (amúgy a csapok az éleslátásért és színlátásért felelősek).

Így vörös fényben a csapokkal látja a hajós a műszereket, de a pálcikák ezt nem érzékelik, így a sötéthez adaptálódnak, ezért az ablakon kívül élesen látja a jéghegyeket/tájat úgy, hogy nem kell adaptálódnia a szemének.

Teszteld le. Például olvass este szobában úgy, hogy fehér fénnyel világítod meg a könyvet, majd 5 perc után kapcsold le a lámpát és nézz szét a szobában. Azt fogod tapasztalni, hogy a szemednek hozzá kell szoknia a sötéthez, és kb 5 perc után lesz a látásod elfogadható, azaz akkor kezded el kivenni a formákat, alakzatokat.

De ha tompa vörös fénnyel világítod meg az olvasnivalód, akkor ha miután lekapcsoltad a lámpát, akkor azonnal fogsz látni sötét a szobában.

Ha saját tabletet vagy telefont is használsz, akkor vannak alkalmazások, melyek vörös szűrőt raknak a készülék képernyőjére, mely ezáltal az előbbi hatás alapján, segítik a szemet az éjszakai látásban, azaz nem fogsz elvakulni, ha a kijelzőre nézel. Ilyen pl a Twilight nevű Androidos alkalmazás, de IOS alá is találhatsz hasonlókat.