Üdvözöllek …

… a Tengeri Kalandok oldalán! 

Ez az oldal egy céllal jött létre. Közelebb hozza egymáshoz az embereket és a tengert. Sokan úgy tekintenek a tengerre, mint elérhetetlen álomra, holott nem az. Illetve sokan nem ismerik, nem jártak még a tengeren vagy csak szeretnének egy másik nézőpontot megismerni, míg mások önmagukat szeretnék kicsit jobban megismerni. És van aki már rabja a tengernek és szeretné minél többször viszont látni. De mindegyik oldalban egy a közös, a tenger szeretete. A tengert több módon is meg lehet ismerni. Autós túra vagy busszal egy adott helyre és ott pihenés, a környék felfedezése. Ezt meghagyom az utazási irodáknak. Hajóval bejárni viszont…. Eljutni olyan helyekre, ahova x2másképpen nem tud az ember vagy bonyolult… Megismerni a tengert, a tenger melletti népek kultúráját, szokásait, ételeit, életét úgy lehet a leginkább, ha te magad is tengerre szállsz. Sokan nem tehetik meg, mert nincsenek a szükséges tudás birtokában, nincs helyismeretük, vagy nincs akkora csapat… Ezen próbálunk segíteni. Rendszeresen szervezünk túrákat, ahova bátran becsatlakozhat bárki vagy nagyobb csoport is jelentkezhet ha kapitányra van szüksége. Szükség esetén segítünk csapatokat összehozni, hisz egy egy nagyobb hajó bérlése sokkal inkább kivitelezhető, ha több ember áll össze.

Az csak a hab a tortán, ha közben sikerül elérni azt, hogy az ember örömmel szálljon újra vízre, ha utána nem csak tiszteli a tengert és óvja, hanem ezt a szemléletet a k12932927_991345237623363_6297163539063561194_nörnyezetének tovább is adja. Ha meg valaki úgy dönt, önállóan is hajózna, akkor a Horvát vizsgában is segítségre találhat. Bár lehet, ebben nem én leszek a megfelelő, hisz majd minden utcasarkon “árulnak” 2 napos tanfolyamot, aztán vizsgát Horvátországban potom összegért. Csak épp a hajózást nem fogja megtanulni az illető, illetve minden, a hajóbérléssel kapcsolatos dolgot ( hajóátvétel, be és kijelentkezés, helyismeret, kikötés, elindulás, vészhelyzet, “élet a hajón”, stb… ) melyek elkerülhetetlenek ha valaki önfeledten szeretne hajózni. Nálam az oktatás csak szigorúan hajózás közben történik, minden apró rezdülés átadásával az elméleti anyagon túl. Nem hajótörötteket akarok képezni, hanem segíteni szeretnék abban, hogy önállóan is elboldogulj ha úgy tartja a kedved.

Ami nálam a fő szempont a hajózásnál. Úgy hajózni sok sok örömmel, hogy közben mindenki tanuljon, tapasztaljon, jól érezze magát, olyan dolgokat adhassak át számukra, amit eddig nem élt át, vagy nem minden nap van benne része. Mindezt azért szabályozott keretek között, hisz van amiben jómagam is “régi vágásúnak” számítok. Nincs dorbézolás a hajón, nincs felesleges kockázatvállalás, nincs kikötői hangoskodás… Aki ilyen túrát keres, az nem velem akar hajózni. 🙂 Aki viszont önfeledten, jókedvűen szeretne hajózni és minél kisebb rizikóval ( ok, a természetet nem lehet uralni, mindig történhet valami, de ha a biztonság ára az, hogy aznap a kikötőben maradunk, akkor ott maradunk, illetve a figyelmetlenségből eredő balesetekért felelősséget sem tudok vállalni, pl elvágott ujj és társai ), megismerni egy más világot, a tengert, a természetet vagy csak gyakorolni szeretné szenvedélyét, akkor örömmel várom az illetőt/illetőket.

13014820_219628188413826_375479498_nAz oldalon több hasznos információt megosztok a hajózásról, akadnak tanácsok is melyek bővülnek folyamatosan, megosztom egy egy csoport élményeit, az utakról “hajónapló” készül blog szerűen, ha valaki tanulni szeretne, akkor anyagot is talál hosszá, vagy talán segít eldönteni, mely formáját akarja megismerni a hajózásnak. Élmény hajózás, esetleg csapatépítés, vagy gyakorlás….. Amíg van szél és víz, addig nincs akadály egyik esetén sem. 🙂

Olvasd és élvezd az oldalt, hátha tényleg át tudok adni valamit abból, ami bennem van a tenger iránt. és az még egy plusz szerencse, ha ebből át is tudok ragasztani valamit rád. Legrosszabb esetben csak eltöltesz eme oldalon pár percet, legjobb esetben úgy találkozunk, hogy te leszel a személyzet, a tanuló, vagy a pihenő vendég. Rajtad áll. 🙂

És végül pár szó magamról ITT