Hogyan viseljük a lobogókat

Hajózás szerves felszerelése a lobogó. Egyrészt vannak az országok lobogói, másrészt vannak az úgynevezett kódlobogók. Most a kódlobogókat félretesszük egy kivételével. 

A hajón eredendően egy lobogónak kötelező fent lennie. Ez a lobogó annak az országnak a lobogója, ahol a hajót lajstromba vették, bejegyezték. Ebben a példában legyen Horvát jegyzésű a hajó. A lobogó helye, a hajó hátulja, jellemzően az achterstag-ra szokták felkötni vitorlásokon.

Amennyiben nem hajózunk ki a lajstromozó ország vizeiről, akkor ennyi a kötelező.

Amint át térünk más ország vizeire, akkor az árbóc jobb oldalán a száling alá fel kell húzni annak az országnak a lobogóját, aminek a felségvizeire értünk. Bejelentkezésig fel kell húzni ezen lobogó alá a “Q” ( Quebec ) lobogót, ez jelzi, hogy a hajó járványmentes. Ezt bejelentkezés után le lehet venni. Sok helyen, ha nincs ország lobogó, nem engednek tovább bejelentkezéskor, illetve azt sem szeretik, ha kilépés után visszaérve “hazai” vizekre, fent marad ez a lobogó.

A harmadik a legénységi lobogó, amennyiben a legénység nemzetisége más, mint a hajót lajstromozó országé. Ez inkább etikett kérdése, viszont arra illik figyelni, hogy ha fent van a jobb oldalon a lobogó, akkor annál ne legyen magasabban. Amennyiben több nemzet képviselteti magát a legénységben, akkor legfelül a kapitány nemzetiségének a lobogója és alá fel lehet húzni a többi nemzeti lobogót is. Ezek alá jöhet egy esetleges klub lobogó ( ha van ).

Schengeni övezeten belül is elvárt a lobogók felhúzása, de arra figyelni kell, hogy az EU lobogóját NEM FOGADJÁK EL! Hisz nem létezik EU-s felségvíz.

 

HORVÁT B HAJÓVEZETŐI ENGEDÉLY