Hajóátvétel menete

Volt már egy idézett rész a készülő manőver tréning tankönyvből ( hajóbérlés ), most a hajóátvétel részt idézném. Tehát hogyan zajlik az átvétel, mire figyelj.

HajóátvételTehát hajóátvétel…. Amennyiben sikeresen lefoglaltuk a hajót, eljött az időpont, és nincs más, mint elkezdeni a hetet a hajó fedélzetén. Amikor megérkezünk a kikötőbe, akkor első körben keressük meg a hajót, majd a charter cég irodáját. A barátok/család nyugodtan felmehet a hajóra ( ha már kitakarították ), egy dolog fontos, hogy a csomagokat még ne vigyük fel. Jelentkezzünk be a charter irodába, vigyük magunkkal a papírjainkat. Hajóvezetői engedély, crew list, boarding pass vagy a szerződés a hajóbérletről, személyi okmányok és pénz. A Crew list. Ez tartalmazza a szkipper és a legénység nevét, születési idejét és helyét, igazolványának vagy személyi dokumentumának számát. A hajón nem lehet más menet közben, csak aki a személyzeti jegyzéken, azaz a crew listen szerepel.

A hajó bérleti díját már kifizettük, de vannak egyéb költségek. Biztosítás, turisztikai illeték, takarítási díj, illetve az esetleges plusz felszerelések árai. A papírjainkat lefénymásolják, befizetjük a befizetnivalót, megkapjuk a hajó papírjait ( mappa ) és nincs más hátra, mint megvárni a charter cég alkalmazottját.

Az irodában kapunk egy listát. Vagy a charter cég alkalmazottja hozza a hajóra. Ezen tételesen rajta vannak a hajó felszerelései, berendezései, eszközei. Van, amikor a cég alkalmazottja mindent végigmutat ( ha lehet érdemes erre amúgy is megkérni ), de van, amikor az alap dolgokat önállóan kell végignézni, a főbb elemekhez jön csak az alkalmazott, mint pl vitorlák ellenőrzése. Illetve ha valamit nem találtunk meg. Fontos, hogy semmit se felejtsünk ki, illetve ha találunk bármilyen sérülést a hajón vagy az eszközökben, akkor azt írjuk fel erre a papírra. Ha tehetjük, egy fotót is készíthetünk az esetleges sérülésekről.

Ha ezzel megvagyunk, akkor a hajóátvétellel is végeztünk. Ezután lehet bepakolni minden csomagot a hajóba.

Kedvezményes lehetőség!

3 napos katamarán manőver tréning