Élmény vitorlázás

Nyaraláholidays, kaland, felejthetetlen élmény… Hirtelen ha három szóban kellene megfogalmazni azt, hogy mit is jelent az élményvitorlázás, ezek jutnának az eszembe. Mi másról kellene szólnia egy nyaralásnak? Miért süttetné magát az ember egy helyben a parton, mikor ugyanezt megteheti úgy is, hogy közben az utazás nem mindennapi csodáját éli meg. Az igazi kalandot, mikor új helyet fedez fel. Mint gyermekkorában mikor kalózosat játszott, és megtalált egy szép kincsekkel teli öblöt. Csak itt valósággá válhat. az apartmanokkal ellentétben…. És mindez NEM DRÁGA! ( Lásd itt ) Mindenkinek más a habitusa, mindenki másképpen szeret pihenni. Egy élményvitorlázás alatt maximálisan a legénység igényéhez igazodik az út. Vagy minél több hajózás és vitorlázás a sportosabb, kihívást kereső emberek részére, vagy az másik véglet, napi pár óra hajózás ( jellemzően míg átérünk egy másik városba-szigetre-öbölbe ), egy két órás megálló fürdésre, este meg a szárazföldön fedezzük fel a helyi látványosságokat. Az egész nem másról szól, minthogy olyan élményekkel térjen haza az ember, ami később is fel tudja tölteni, ami tényleg élmény marad. A hajózás képes szerelembe ejteni az embert, egy példát tudok kapásból mondani… 🙂

Az ilyen túrák szombattól szombatig tartanak. Hajóátvétel szombaton, jó eséllyel mát szombat este kihajózunk, legrosszabb esetben vasárnap reggel, és péntek késő délutánig visszük vissza a hajót az indulási kikötőbe, aztán szombat délelőtt egy utolsó hajón töltött éjszaka után indulunk haza. Ezek a hajók teljesen felszereltek, 3-5 kétágyas kabin, 1-2 mosdó, konyha ( szintén teljesen felszerelve ), így minden luxust megadnak a maradéktalan pihenéshez, sok dolgot a ruhán kívül nem kell hozni ( Lásd itt ).

Amennyiben megfogott a gondolat és kipróbálnád, egy emailt mindenképpen megér. A hajó mérete “péntárcától” és a létszámtól függ. Jellemzően jó előre le kell foglalni a hajókat ( minél előbb foglaljuk le, annál olcsóbb ), és előre el is szokták kérni vagy a teljes összeget, vagy az 50%-ot előre és a második 50%-ot 2 héttel indulás előtt. Fontos tudni, hogy ha mégis lemondásra kerül a hajózás, akkor jellemzően ez az összeg nem jár vissza. Minden chartercég rendelkezik erről a bérleti szerződésben. Ezért hát érdemes 1-3 hónappal előtte lefoglalni a hajót. Fontos, hogy nem mindegy, mely időszakban akarjuk bérelni. Ősztől tavasz elejéig a legolcsóbb ( mert nem csak nyári program a vitorlázás, ha kételkedsz benne, akkor gyere el egy februári túrára a velencei karneválra pl, vagy szilveszterezni ), július és augusztus a legdrágább. Sokszor kétszeres árba is bele lehet futni ilyenkor. Ezt mindig bele kell kalkulálni a programba. Személyes véleményem, hogy áprilisban már meleg van az Adrián nap közben október-novemberben meg még meleg. :)) Csak az esték hűvösebbek, plusz október november tájén a legmelegebb a tenger.

Amennyiben kedvet kaptál keress bátran. 🙂

info@ tengerikalandok.com