Elmélet és valóság – 2.rész, Horgonyzás

A horgonyzást is meg kell említenünk az Elméletek és valóság cikksorozatban, hisz itt is vannak megemlítésre váró dolgok.  Nézzük…

  1. 3x lánchossz, azaz a mélység háromszorosát engedjük le. Nos ez elég elnyagyolt elmélet és mindenkinek javaslom, ne ragaszkodjon ehhez. Az 1 – 3 lánchossz csak abban az esetben elegendő, ha megálltok egy gyors ebédre vagy  fürdésre. Amennyiben az éjszakát akarjátok horgonyon tölteni, akkor 5x lánchosszt engedjetek le, erős szél esetén, vagy ha erős szél várható este, akkor viszont 8x lánchossz szükséges. Erősebb szélben, vagy nem megfelelő talajfenék esetén az 1 – 3 lánchossz esetén ha szerencséd van, csak jó pár métert elcsúszik a hajó és nem koccansz oda sehova vagy nem szakadsz fel teljesen. Tudom, most arra gondolsz, hogy évek óta 3x lánchosszt engedsz le és nem történt semmi baj, vagy mindenkitől azt hallod, elég ennyi. Nos, csak egyszer ne legyen…. USCG ajánlás!
  2. Sokan mondják, hogy ha felhúzod a láncot/horgonyt, tedd előremenetbe a hajtást… NE TEDD! Két ok végett. Az egyik, hogy a csörlő áramfelvétele nagyobb annál, mint az a fordulat, ami a hajót finoman előrébb viszi. 1500-as fordulat kell ahhoz, hogy az elektromos rendszert ne terhelje túl a csörlő, az a hajó sebességét tekintve akár 3-5 csomó is lehet. Tehát nem finoman fogsz előre csorogni. Másrészt ha előre hajtásban van a hajó, bármi gond esetén a reakció idő nő, nem tudod olyan gyorsan megfogni a hajót, mintha csak magát húzná előre, vagy a hajtásra terhelsz rá felesleges erőt. 

Ha húzod fel a horgonyt, akkor az irányváltó aljánál találsz egy gombot, amit benyomva függetleníted a motort a hajtástól. Azaz megemelheted a fordulatot anélkül, hogy a hajtást átadnád a csigának. Ha a horgony fent van, akkor az irányváltót függőleges helyzetbe téve automatikusan ismét összekapcsolod a motort a hajtással. Ez alól csak az kivétel, ha elakad a horgony, ki akarod mozgatni. Ekkor legyen hajtás is, de semmilyen más esetben ne. Csak hagyd, hogy a csörlő húzza előre a hajót, míg fel nem emelkedik a kapa a tengerfenékről. Ekkor viszont add vissza a hajtást a csigának

3. Ha horgonyon vagy bóján állsz és jól lekötötted, horgonyoztad, hagyd el a hajót vagy nyugodtan feküdj le aludni…. Nos nem Bóján is történhet bármi, sérülhet a bója is ha rosszul ( felső gyűrűn keresztül ) kötötted le a hajót. Ezért mindig maradjon egy valaki a fedélzeten, aki baj esetén a hajóval tud foglalkozni, tudja kezelni. Horgonyzáskor pláne! Alvás. Erre két lehetőség van. Vagy a kapitány szenderedik éber álomba egy horgonycsúszásfigyelő beélesítése mellett, vagy figyelő szolgálat szükséges! Egy horgony bármikor csúszhat, egy horgonyt feltéphet egy másik horgony, mindkettő kellemetlen meglepetésekkel jár, amit azonnal kezelni kell. Ha mindenki mélyen alszik, akkor ez kivitelezhetetlen.

És a végére egy dolog majdnem lemaradt… Egy fontos dolog, amit majd mindenki elfelejt horgonyzáskor. Az igaz, hogy minden esetben széllel szemben… De. Nagyon fontos, hogy ahol horgonyt dobunk, ott mielőtt leengedjük a horgonyt, a mélységmérőt figyelve tegyünk egy kört. A kör középpontja az a hely legyen, ahol le akarjuk a horgonyt engedni. Egy kihalt magányos öböl esetén ha a víz sekély, a talaj sziklás, ne okozzon meglepetést egy kiálló szikla, melynek a tőkesúly neki foroghat, amikor a hajó a szél miatt elforog.