Dalmáciai kikötők 8. – Rogoznica, Marina Frapa

A horvátországi kikötők közül nem ez lesz a legnagyobb, viszont sok más dologban nagyobb mint a többi. Ez nem csak egy marina. Mellette vannak szobák, azaz hotel is van, van éjszakai klub, belső strand. Amolyan luxus kikötő féleség is egyben, persze a napos vendégek, és az egyszerű hajók mellett. Érdemes néha megnézni a lezárt mólóknál álló hajókat. Látni egy két szépséget és csodát. 

A luxus feelingre próbál ráerősíteni a mosdó szekció is. Egy a mólók végénék van, ahol masszázs zuhany van minden fülkében. Sajnos elég kevés viszont a hely ( 4 tusoló ), de senki ne essen kétségbe. Kis séta a főépület felé, és ott lesz további mosdó lehetőség. Itt sosincs tömeg.

A marina területén található a recepció épületének belső udvarán egy kis bolt. Arra alkalmas, hogy pótoljuk a kifogyott készleteket. Található itt egy étterem is, de ha kis sétától nem ijedünk meg, akkor a parton körbe sétálva a város felé számos jó étteremmel találkozhatunk, ha meg kicsit tovább sétálunk át az egykori szigetre, az óvárosba, akkor további éttermekbe futhatunk bele. 

Az óváros egykoron sziget volt, most egy töltésen végigfutó út révén félsziget lett. Ezen töltés előtt/mellett egy nagyobb Konzum bolt található.

Amire figyelni kell:

Erős, viharos szélben nem engednek meg kikötni a hajókat. Ekkor tovább kell menni dél felé, fél óra hajózásra a Marina Kremik rossz időben tökéletes kikötő.

A kikötő előtt sok a bójázó hajó, éjszakai érkezéskor figyeljetek rájuk.