Dalmáciai kikötők 11. – Kaštela

Trogír és Split között található Kaštela városa. Szinte egybeépült már Trogírral és Splittel, mellette található a spliti reptér is. Ha nem tudod eldönteni, hogy Trogírba vagy Splitbe menj, akkor itt köss ki. Innen mindkettő elérhető gyorsan. Bár tény, Split esetében az óváros azért messzebb van. 

Maga a kikötő nem a legnagyobbak közül való, de kicsinek sem mondanám. Viszont jól felszerelt, így a kikapcsolódásra ideális. Van műhely és daruzási lehetőség, kis bolt, medence. Illetve magyar charter cég is, így ha innen indulnál, akkor erre is van lehetőség. No persze rajtuk kívül is van még lehetőség természetesen. 

Ha elhagyod a marinát, akkor számos kis étterem található a városban, rosszat mondani egyikről sem tudok. És az éttermek miatt a látvány miatt is érdemes kicsit körbejárni. Magával ragadó, igazi Dalmát kisváros, élvezve a két nagyváros közelségének előnyét és néha hátrányát. Azaz például Splitbe eljutni kocsival néha küzdelmes a forgalom miatt.

Amire figyelni kell. Noha egy öbölben található, azért jugó esetén csak óvatosan. A kikötő védett, a bejárat “a part felé néz”, igy szelesebb időben is kényelmesebb a kikötés. A mooringok miatt figyelj, néha szűk a hely a hajók között.