Vitorlás hajós tanfolyamok

A vitorlás kishajó vezetői engedély 20 méter testhosszt és 12 fő befogadóképességet meg nem haladó vitorlás kishajók vezetésére használható Európa belvizein.


A vitorlás hajós tanfolyam menete :
 

 • Elméleti képzésünk legtöbbször fél távoktatásos rendszerben zajlik, ez a legkedveltebb oktatási forma. Ez esetben három alkalommal kell tantermi oktatáson részt venni.

  • Az első alkalommal (4 tanóra) a beiratkozást követően a hajózási szabályzat nehezebb tananyagait és összefüggéseit vesszük át. Megtanítunk a távoktatásos tananyagunk hatékony használatára.

  • A második alkalommal  (3 tanóra) a géphajó és vitorláshajó közös ismereteit vesszük át, és az előző óra anyagából írunk egy felmérőt.

  • A harmadik alkalommal (3 tanóra) a felmerülő tanulói kérdések kerülnek megbeszélésre és egy próbavizsgán keresztül megtapasztalhatod mi vár rád a hatósági vizsgán.

  • Összesen tehát 10 órát töltünk tanteremben.

 • Lehetőség van teljes távoktatásos vagy egyéni képzésre is.

 • A tanfolyam időpontjait az első órán egyeztetjük. Általában több csoport megy párhuzamosan, a csoportok átjárhatóak. 

 • A vizsga az első előadástól 3 hét múlva várható.

 
A távoktatásos anyagot saját magunk állítottuk össze és folyamatosan fejlesztjük. A demó anyagunk megtekintésével betekinthetsz a távoktratásos anyagba. Mindig azon dolgozunk, hogy neked időt takarítsunk meg azaz a legrövidebb idő alatt tudd elsajátítani a vizsgakövetelményeket.

Vitorlás gyakorlati képzésünk :
 

 • Három alkalommal kell részt venni a gyakorlaton (3×4óra) Velencei tó Agárd Tópart ú. 7/b . A délelőtti csoport 9-13h –ig. , a délutáni csoport 13.30-17.30h-ig gyakorol . Egy foglalkozáson 3 fő vesz részt egyszerre , 2 fő dolgozik 1 fő megfigyel és körforgásban cserélünk , így tudsz a legrövidebb idő alatt a legtöbbet fejlődni . Fly 600 típusú hajóval oktatunk . A Velencei tó legmodernebb kikötőjében vagyunk . ( Yacht Club Agárd ) A kikötőben lehet szállást igényelni , a büfé kitűnő .

 
Vizsga : elméleti teszttel kezdünk ami számítógépes úgy mint a közúti  KRESZ  vizsga.
 

 • 20 kérdés lesz hajózási szabályzatból

 • 20 kérdés géphajó ismeretből ( csak abban az esetben kell vizsgáznod ha géphajóra is jelentkeztél)

 • 20 kérdés vitorlás elméletből

   

Ha csak vitorlásra jelentkeztél ugyan azt az elméletet tudnod kell amit a géphajósoknak is ezért nem érdemes kihagyni mivel csak 1 gyakorlati motoros oktatáson kell pluszban részt venned! (Költségek is kedvezőbbek mint külön-külön.) 

Jelenleg minden kérdés 1 pontos az elektronikus tesztlapon minimum 75% -ot kell elérni azaz maximum 5 pontot lehet hibázni tesztlaponként.
Ha sikerült az elméleti vizsga akkor vehetsz részt a gyakorlati vizsgán. Ha lehetséges akkor a motoros gyakorlati vizsgával egy napra szervezzük.

A hatóság a gyakorlati vizsganapon  az okmány kiállítást is elvégzi. Tehát azonnal tudsz önállóan vezetni a vizsga után átadott regisztrációs lappal ami 60 napig érvényes de csak belföldön. A bankkártya alapú vezetői engedélyt postán fogod megkapni ami már nemzetközi.