Júliusi hírek röviden

Júliustól, illetve egészen pontosan augusztustól lesz pár kisebb változás, előre lépés a Tengeri Kalandok oktatásában, illetve a kommunikációs formában. Lássuk, mik is lesznek ezek.

VIBER KÖZÖSSÉG

Létrehiztam egy Viber közösséget a tegnapi nap folyamán. Ennek egyenlőre az előnyeit látom, hisz közvetlenebb és remélhetőleg gördülékenyebb kapcsolatfelvételt tesz lehetővé, lévén nem vagyok folyamatosan a számítógép előtt és a hatékonyabb kapcsolattartás érdekében ki kellett találnom valamit. 🙂 Ezért létrejött ez a közösség Viberen. Amennyiben nincs a telefonodon fent ez az alkalmazás, ingyen letölthető Apple Store vagy Google Play áruházból, de a Viber weboldaláról PC-re is. Leutazások koordinálása, információk, kérdések, gyors kapcsolatfelvétel…  Idővel majd kiforr, hogy miként működik. Mivel ez egy nyílt fórum, ha személyes kérdést vagy üzenetet küldenél, akkor a “régi” platformokon, azaz telefonon, Facebookon vagy emailen bátran megteheted, és amint tudok, válaszolok.

HORVÁT B KÉPESÍTÉSEK

A horvát B tengeri hajóvezetői engedélyek terén, mármint az oktatás terén lesz két változás, illetve ezzel egyidejúleg a tananyag és a jelentkezés menetében. 

Az első a tanfolyam díjának változása.

2 éve nem változtattunk az árakon, de most eljött az idő, hogy újabb  jelentős ideig változatlan maradhasson és az oktatás színvonalát is meg tudjuk őrizni, sőt, tudjuk fejleszteni. Eddig is a legszínvonalasabb tananyaggal álltunk rendelkezésetekre, de úgy érezzük, fejlődnünk kell tovább. 

Augusztustól a tanfolyam részvételi díja 75.000 forint lesz. Ez tartalmazz a tanfolyamon való részvétel és oktatás díját, a tananyag díját. Erre majd a vizsga díja ( ~860 kuna ) és a leutazás költége jön rá. 

Jelentkezés változása

A jelentkezés eddig a tanfoylami díj 50%-nak ( 30.000.- ) befizetésével volt lehetséges, ez változik. Augusztustól 25.000 forint lesz, amit jelentkezéskor előre be kell fizetni, a fent maradó rész vagy személyesen a tanfolyam napján, vagy utalással legkésőbb a tanfolyam előtti utolsó munkanapon esedékes. 

Tananyag

A tananyag elérhető volt a tanfolyamtól külön is, ha valaki önállóan szeretett volna készülni. Ez a lehetőség megmarad továbbra is, az eltérés, hogy a tananyag ára is változik, szinten lefelé, azaz augusztustól a tananyag ára 25.000.-  Ha valaki a tananyagot választja, akkor ugyanúgy lejöhet velünk vizsgázni és részt vehet az ismétlésen a vizsga előtt, plusz ha meggondolja magát és beülne egy tanfolyamra, akkor csak a fent maradó 50.000 forintos díjat kell befizetnie.

Oktatás helyszínek, időpontok

A Tengeri Kalandok a saját oktatásán kívül tengeri oktatást a következő partnereken keresztül folytat: YachtClub24.com ( Budapesti képzés ), Kalmár Autós és Hajós Iskola ( Dunakeszi ), Holovits Vitorlás Iskola (  zadari oktatás és vizsga egyben ).

Így a regulár vasárnapi budapesti oktatások előtti napon, azaz szombaton is van lehetőség részt venni a képzéseken, Dunakeszin a Kalmár Hajós Iskolában. A tanfolyam és a jelentkezési feltételek ugyanazok, a szombati és a vasárnapi csapat együtt utazik le vizsgázni. Ami eltérés, hogy ha valaki a szombati képzésen venne részt, akkor a Kalmár Hajós Iskolán keresztül kell jelentkeznie.