VHF rádiózásról pár szó

Közeledik a VHF/SRC tanfolyam, így Horvát Csaba kollégám a Jachtnavigátor Sailing Institute oktatója és egyban az International Yacht Training magyarországi oktatója elindított egy érdekes cikket/tesztet a weboldalán. Sajnos elég sok téves információ terjed a horvát VHF engedélyről. Sokan egy komplett, kész VHF papírként tekintenek rá. Még a horvátok is. Pedig nem az. Az, hogy a horvát hatóságok komplett VHF papírként tekintenek rá, betudható annak, hogy bizony a horvátok másképpen kezelik a rádiózást. Hogy egy példát mondjak, nemzetközi szinten, ha tűz üt ki a hajón, a kapitány felelőssége eldönteni, milyen hívást indít. PAN-PAN vagy MAYDAY. Ha a tűz lokális kis tűz, amit el tud oltani, nem veszélyezteti a hajó legénységének életét, a nemzetközi szabályok szerint elég egy PAN-PAN. Pl motortérben tűz, de eloltható/eloltottad. A horvátoknál viszont nincs mérlegelési lehetőség, majd ők eldöntik mire van szükség, tehát bármilyen tűz van, MAYDAY. Azzal nem törődnek, hogy a MAYDAY hívásnak milyen következményei lehetnek, ha mondjuk angol vizeken hajózol. 

Havária tréning

Ennek oka egyszerű és érthető. A horvátországi hajóbérlők 90%-a évi 1 hetet hajózik, vagy legalábbis nem rutinos, nem felkészült hajós. Mármint vészhelyzetekre. Így egyszerűbb volt kivenni a kezükből a mérlegelési lehetőséget. Ezért egyre több helyen a horvát B és C vezetői engedély mellé kérnek egy normális VHF papírt. Azaz teljes értékűt. A horvát papír csak azt igazolja, hogy a 4 vészhívást le tudod adni. Se többet, se kevesebbet. Ami kevés az Adrián kívül.

Ennek okán ( és a közelgő VHF/SRC tanfolyam okán ) Csaba megalkotott egy tesztet, hogy kipróbáld, mennyire felelnél meg egy NEM horvát VHF rádiós vizsgán. Ha kíváncsi vagy rá, kezdd el a tesztet.