Júliusi tanfolyam

Július sem marad tanfolyam nélkül! Azaz július végén is megszerezheted a saját, élethosszig érvényes tengeri hajóvezetői engedélyed!

hajóvezetői engedélyAmennyiben hajózásra adnád a fejed és felfedeznéd a Horvát szigetvilág számtalan csodáját, vagy ennél nagyobb hajós terveid vannak és elkezdenéd a tanulást, ez az engedély az, amire induláshoz szükséged lesz. Nem vagy hajós? Azaz csak nyaralni jársz le? Akkor is, hisz ez az engedély elfér a farzsebedben, megújítanod nem kell, élethosszig érvényes és a nyári tömegben ha eleged van a parti tömegből, ezzel az engedéllyel meg tudsz pattani a tömeg elöl a barátokkal vagy családoddal, hisz egy motorcsónak bérléshez, amiben már elfér a család, ez az engedély szükséges. Motorcsónakot bérelni meg mindenhol lehet már 80€/nap áron. Jetski? Szintén ez kell hozzá. 

Ráadásul ezt a tanfolyamot most Budapesten végezheted el, ahol tényleg megtanulhatod az anyagot. Nem egy napos tanfolyam, lévén nálunk a hangsúly azon van, hogy később a megszerzett tudást használhasd, és ennek hála a nálunk tanuló hallgatók jóval stabilabb, magabiztosabb tudással mennek vizsgázni. 

A tanfolyam árát most forintosítottuk, mert az euró eléggé elszállt. Így 60.000.- forint fejenként a tanfolyam részvételi díja. Erre még jön rá pár költség természetesen, de mivel rejtett költségek nincsenek, így alább egy gyors áttekintés a teljes költségről.

Teljes költsége a tanfolyamnak vizsgával: ( becsült érték 4 vizsgázó esetén! )

  • Tanfolyam díja: 60.000.- Ft.
  • Vizsga díja: 900 kuna azaz kb 40.500.- Ft
  • Fényképek kb 2500.- Ft.
  • Utazási költség autónként kb 40.000.- Ft, mely megoszlik a hallgatók között, azaz 4 vizsgázó embernél csak kb 10.000.- / fő

Összesen: ~113.000 Ft.- ( becsült érték, bármelyik irányban változhat a hallgatók létszámától ( utazás miatt ), az autópályadíjaktól, fogyasztástól és az árfolyamoktól függően. )

Mire használhatod és mit vezethetsz vele?

  • motorcsónak ( 7 méter felett vagy 15 kw azaz 20 lóerő felett ) 30 BR reg. tonnáig, max 12 fő
  • jetski 20 lóerő felett
  • vitorlás ( kedvtelési és charter ) hajó 30 BR reg. tonnáig, max 12 fő
  • Teher és halászhajó 30 BR reg. tonnáig, max 12 fő
  • Utasszállító hajó 30 BR reg. tonnáig, max 12 fő és maximum 3 tengeri mérföldre a parttól vagy szigetektől.

Hol érvényes?

Horvátországon kívül kölcsönösségi alapon elfogadják Szlovéniában, Montenegróban, Görögországban. Olaszországban érdemes előre érdeklődni a charter bázison, mert volt ahol elfogadták, volt ahol 5 évnél régebbit kértek és a Ligúr tengernél egy eset volt, amikor nem fogadták el. Volt, aki Dél Franciaországban is használta, bérelt vele hajót, de ez csak egy plusz információ. De összességében kijelenthető, hogy az Adrián mindenhol használható. Viszont! Határátlépésre nem jogosít! Azaz adott ország felségvizein használhatod, de határátlépésre nem jó. Amennyiben jetski-t használnál, szintén ez az engedély szükséges hozzá. 

Amennyiben érdekel a képzés, akkor lépj tovább IDE.