Pár szó a szkipperek díjáról

Ejteni kell pár szót a szkipperek díjazásáról. Fültanúja voltam Biogradban egy beszélgetésnek egy szkipper és kliens között, de már nálam is felmerült a téma, így nem árt picit rendbe tenni a dolgot.

Először is a szkipper feladata és felelőssége. 

A szkipper feladata a hajó vezetése, a hajó üzemben tartása ( pl édesvíz  vagy üzemanyag töltése, berendezések szakszerű használata, ellenőrzése ), a legénység irányítása, a biztonságos hajózáshoz szükséges döntések meghozatala és betartása. Ami a felelősséget illeti. A szkipper felel a hajó és a legénység biztonságáért, a hajózás biztonságáért, a szabályok betartásáért és betartatásáért. Ahogy a mondás szól: “Amekkora a hatalma, akkora a felelőssége is.” Ha megsérül valaki a fedélzeten, akkor elsőként a szkippert veszi elő a hatóság, ahogy bármilyen baleset és havária helyzet esetén is.  

Szkipper tapasztalata…

Minden szkipperként dolgozó hajós nem kevés tapasztalatot gyűjtött ( nem a B licenszes skipperekről van szó, bár közöttük is van sok nagy tapasztalattal bíró ember, de B licensz birtokában nem is dolgozhatna szkipperként ), jó pár ezer tengeri mérföld van a háta mögött, és igen, vannak olyan helyzetek amikre nem készül fel ő sem, de messze kevesebb ilyen akad, mint egy kedvtelési célú hajósnál. Épp ezért ezeket a helyzeteket a tapasztalatai alapján el tudja kerülni, meg tudja oldani. 

A szkipper is képzi magát, tanul folyamatosan, gyűjti a tapasztalatokat. Ahogy minden vállalkozás esetén, így itt is számít a befektetés és a megtérülés aránya. 

Most induljunk ki a mezei hajózás árából, mennyibe kerül egy főre egy egy hetes vitorlás út. kb 5-700 EUR/fő. Ez egy út. A szkipper ennek többszörösét fektette bele a munkájába  és akkor nem beszéltünk az egyébképzések díjáról. Mire valaki szkipper lesz pár millió forintot beletol a hivatásába. 

Összegezve. Amikor a szkipper díjáról van szó, akkor nem azt kell megfizetni, hogy fogja a kormányt és vezeti a hajót. Ez csak egy kis apró része. Meg kell fizetni a tapasztalatát, a felelősségét mindezek mellett. Tehát amíg hivatalosan a szkipper a hajón van, addig folyamatos felelősség terheli. Legyen az bóján álló hajó, kikötőben vagy horgonyon álló hajó. Azaz amikor megy a húzd meg – erezd meg, akkor ezeket kell végig gondolni.

Persze vannak “Tesco gazdaságos” megoldások,  de nem véletlen, hogy ezek olcsóbbak. Minőségben nem áll mögöttük sem annyi tudás, sem tapasztalat azokhoz képest, akik a fél életüket a vízen töltik. Ami a másik oldalt illeti, két kérdést érdemes feltenni. Mennyit ér az, hogy biztonságos legyen a hajózás?