Beszámoló + júniusi túra

Megvolt 2017 első B tanfolyama. 🙂 A tanfolyam 2 hónapos volt, azaz 4 alkalom két hetente. A negyedik alkalom már csak ismétlés volt. Másodikán reggel 9 órakor indult el a kis csapat Horvátországba. Odafele még csípős hideg volt, de amint megálltunk Biográdban ( Biograd na Moru ), szembesültünk a hamisítatlan tavasszal. Épp egy jugó után értunk le, így garantált volt a másnapi jó idő. A szállást átvéve, ami egy nagyon korrekt kis hely, be is jártuk egy picit a várost. Sokminden még nem volt nyitva, így a kedvenc éttermem sem, de szerencsére találtunk egy másik éttermet, így nem maradtunk le a dalmát kosztról. 🙂 Másnap reggel 10-re átmentünk Zadarba és bejelentkeztünk vizsgára délutánra. Mivel volt addig majd 5 óra, így Zadar is felfedezésre került. A vizsgán összesen 5 résztvevő volt, két helyi és három magyar. Háromnegyed 4 körül már mindenki boldogan mosolygott, hisz a vizsga természetesen zökkenőmentesen zajlott, teljes siker lett. Így meg is van 2017-ben az első két kapitányom, gratulálok nekik! 🙂 Még megejtettünk egy kis sétát Zadarban és indultunk is haza.

A következő tanfolyam április 1.-2.-án lesz. Vizsga 7.-én Zadarban ( leutazás 6.-án reggel, érkezés 7.-én este 11 körül ), Mivel a minőség számomra fontos, és nem az a típus vagyok aki ledarálja a tananyagot aztán vagy megérted vagy nem idén is marad a 2 napos tanfolyam, nem rövidítünk rajta, nincs értelme, hisz nem mindenki azonos készségekkel érkezik, így lehet bizonyos dolgokban több gyakorlásra van szüksége amit 1 napba nem lehet egységesen belezsúfolni, habár a trend az 1 napos tanfolyamok felé akar haladni… Inkább nem kommentálom. 2 nap is elég szűkös, az én célom meg nem az, hogy át nyomjunk valakit a vizsgán, hanem az, hogy a tanultak meg is maradjanak benne és tudja használni. Szerintem egy 100.000 euros hajó és a legénység biztonsága többet ér 1 napnál. Ezt a gondolatmenetet a jövőben is az egyik vezérgondolatként fogjuk megőrizni, ahogy eddig is. No de a lényeg….

Tanfolyam 04.01.-02., vizsga 04.07. Zadar ( 04.06.-07. )

Költségek:

 • Részvételi díj: 200 EUR / fő
 • Vizsga díj: 900 kuna / fő ( vizsgadíj, illetékbélyeg a hatóságok felé )
 • Szállás: kb 10-20 EUR/fő

Leutazás csoportosan költségmegosztással a hallgatók között. 

FONTOS, hogy minden tanfolyam után a vizsgára NEM ÖNÁLLÓAN fogtok leutazni, hanem megyünk veletek, hisz egyrészt nem szívesen hagyjuk magára a kadétot, szeretünk veletek együtt izgulni és segíteni, másrészt az adminisztrációban szerzett rutin is segítség, hogy ne ott keringjetek nem tudván, mit, és hogyan intézzetek el. És persze előtte is gyakorlunk még, sőt, amennyire lehetséges az éjszakai fényeket is gyakoroljuk élesben a tenger partján. 

Fontos tudni, hogy a kapcsolat nem szakad meg a vizsgával! Utána jöhetnek a manőver tréningek ( 3 napos vagy 1 hetes igény szerint ), a gyakorló túrák vagy hajós nyaralások. A másik fontos dolog, hogy MINDEN KADÉT AKI ELVÉGZETT NÁLUNK EGY TANFOLYAMOT, JOGOSULT MÉG EGYSZER GRÁTISZ VÉGIGÜLNI EGY UGYANOLYAN TANFOLYAMOT AMIT ELVÉGZETT. És erre nincs időkorlát.

Június 10-17-ig egy hetes vitorlás túra az Adrián!

Gyakorlás, tanulás, igény szerint B képesítés megszerzése ( ennek nincs plusz költsége, a kapitány feladatának része, kivéve a 900 kunás vizsgaköltéget ), Dalmát szigetvilág felfedezése. Trogír, Vis, Hvar, Primosten, Korcula, Bisevo, Split….. Amennyiben a vizsga is érdekel, kérlek jelezd, hisz a tananyagot akkor grátisz megkapod tőlünk kinyomtatva a jelentkezés időpontjában.

Részvételi díj 550.- EUR / fő

Ez az ár tartalmazza:

 • Hajó bérleti díja
 • Hajó biztosításának díja
 • Idegenforgalmi illetékek
 • Hajó takarításának díja
 • Kapitány díja

Az ár NEM tartalmazza:

 • Kikötői költségek ( bója általában kb 200 kuna / éj, kikötő 400-700 kuna / éj )
 • Üzemanyag költsége ( a legkevesebb 55 euro volt, a legtöbb 120 )
 • Le és hazautazás költsége
 • Költőpénz
 • Étkezés költsége

A túra minimum 5 főtől indul, maximum létszám 10 fő. Jelentkezési határidő május 10 a részvételi díj megfizetésével! 

Jelentkezés és információ: 06708816266, info @tengerikalandok.com vagy