Horvát B hajóvezetői tanfolyamok január / február

Horvat B kategóriára felkészítő tanfolyam indul január végén. Itt megtanulsz mindent ahhoz, hogy aztan egy általad választott időpontban önállóan le tudj vizsgázni Horvátországban. Ez a legkényelmesebb megoldás, hisz te döntöd el, mikor szeretnél túlesni a vizsgán. Természetesen itthon előtte teszteljük majd, mi ragadt meg benned, hogy vizsgán már ne izgulj feleslegesen. 

A tanfolyam időpontja:

Vizsgára felkészítő tanfolyam: Január 13-14-15 és 27-28-29. ( 2 külön tanfolyam ) Vizsga egyénileg. Tanfolyam díja 45.000/fő. 13.-án és 27.-én 18-20 óráig, a többi napokon 10-18 óráig tart a képzés. Tananyagot nyomtatott formában mindenki megkapja.

Horvát B  tanfolyam csoportos közös vizsgával: Február 24.-25.-26. Tanfolyam díja 60.000/fő. 24.-én 18-20 őráig, a többi napon 10-18 óráig tart a képzés. Vizsga következő hét pénteken ( 03.03. ) Zadarban, leutazás csütörtök ( 03.02 ) délután egyénileg ( 1-3 autóval közösen ), vizsga pénteken kora délután, hazaindulás vizsga után.

A tanfolyamot elvégzett hallgatók részére gyakorlati képzés is szervezésre kerül, melyben az elméletben tanultakat gyakorolhatják, illetve gyakorlatban is megtanulhatják a hajó kezelését, irányítását, a hajózással kapcsolatos feladatok végrehajtását. Ennek ára időponttól és hajómérettől függően változhat.

3 főtől random időpontban is indul vizsgára felkészítő tanfolyam!

Jelentkezés és információ: info@tengerikalandok.com vagy 06-70-881-62-66 telefonszámon.

AZ OKTATÁS VIDÉKEN IS ELINDUL!!! Szeged, Kecskemét, Oroszlány vonzáskörzetéből jelentkezők esetén egyéni megbeszélés után, helyben is megoldjuk a tanfolyam levezetését.

Mire jó ez a képesítés?

A képesítés érvényes motoros és vitorlás hajókra, a tenger parti zónájában (12 tengeri mérföldig a beltenger határától, azaz kb. 20 km a legkülső szigetsortól, vagy ahol nincs ilyen a part előtt, ott a partvonaltól mérve) maximum 30 bruttó regisztertonna méretű hajókra. 24 méter hajóhosszig és maximum 12 főig ( legénységgel együtt. ) A 12 tengeri mérföld pedig bőven elegendő, hiszen minden szép látnivaló ezen belül helyezkedik el, ami ezen kívül van, az a nyílt tenger.

A vizsga csak szóbeli, nincs gyakorlat. Arra kíváncsiak, hogy az alap készségeknek, tudásnak a birtokában vagy e. A vizsgán a következő témaköröket kérdezhetik: Térképismeret, part menti navigáció, kitérési szabályok, hajók fényei és hangjelzések, vészjelzések, rádiós kommunikáció. Tapasztalat szerint a vizsga kb 5-10 perc fejenként. A tanfolyam során ezt az anyagot vesszük át és gyakoroljuk, illetve a vizsga anyagánál valamennyivel többet ( szükséges dolgok, melyek az önálló hajózáshoz kellenek de a Horvát vizsga nem kéri ), hisz a hajózás nem játék.

A jogosítvány nemzetközi, azaz Horvátországon kívül azokban az országokban is elfogadják, amelyekkel Horvátország kölcsönös okmányelfogadási egyezményt kötött: Olaszország ( Csak azt kérik egyes helyeken, legyen 5 évnél régebbi de ez nem általános ), Görögország, Törökország, Szlovénia, Montenegro.

Az igazolvány hátulján a következő angol nyelvű felirat szerepel:

The holder of this certificate has competency to operate:
(Ezen képesítés birtokosa vezethet:)
-all type of pleasure boats
(minden típusú kedvtelési célú hajót)
-pleasure yachts up to 30 GT
(kedvtelési célú jachtokat 30 bruttó regisztertonna méretig)
-charter yachts up to 30GT without professional crew
(bérelt jachtokat 30 bruttó regisztertonna méretig, hivatásos személyzet nélkül)
-passenger boats, up to 3Nm from coast and islands
(utasszállító hajókat, 3 tengeri mérföldön belül)
-cargo and fishing boats
(teherszállító- és halászhajókat)

Horvátországban 3 méter hajóhossz felett legalább ezzel a “B” hajóvezetői képesítéssel kell rendelkezni, mind saját, mind bérelt hajókon, meghajtástól (vitorla vagy motor) függetlenül. Jetski használatához szintén B képesítés szükséges.

Az okmányhoz nem kell orvosi vizsgálat és lejárati ideje sincsen.

információ: info@tengerikalandok.com vagy 06 70 881 62 66

[Form id=”15″]