Hogyan spórolhatsz akár 100.000 forint felett?

Sokakban az a kép van a hajózásról, hogy drága időtöltés… Hát ha nyaralásról beszélünk, nem feltétlen. Egyrészt a hajó ára eloszlik a legénység létszámával ami mindjárt azt jelenti, hogy 4-6-8 vagy akár 10 főre vetítve az árat már barátságos végösszeg jön ki. Főleg, ha összevetjük azzal az élménnyel, amit az jelent, hogy minden nap más és más várost, helyet ismerhetünk meg úgy, hogy nem kell azzal foglalkoznunk, visszatérünk e az apartmanunkba, hisz ez az apartman úszik velünk.

És akkor egy újabb trükk arra, hogy faragjunk a költségeken…

Amennyiben valaki bérelni szeretne egy hajót, akkor a különféle charter cégeknél kint levő még szabad és véges készletből lehet válogatni. Mindenféle korú ( jellemzően max 10 éves kor ), méretű és árú hajók közül lehet válogatni. Ezeknek van egy nagyon fontos jellemzője. Mégpedig az, hogy minden ember szeretné a legolcsóbban megúszni a nyaralást, így elsőként mindig a leg kedvezőbb árú hajókat viszik el. Épp ezért ha az utolsó pillanatra hagyod,  ( pl egy hónappal az indulás előtt ) akkor nagy valószínűséggel már csak a maradékból válogathatsz. Ez önmagában akár 3-400 eurós eltérés is lehet a tervezetthez képest csak azért, mert az utolsó pillanatban foglaltad le a hajót. Tehát ha időben foglalsz, akár fél évvel előre, akkor ezt a plusz költséget megspórolhatod. Sőt! Sok charter cég ad plusz kedvezményt az előfoglalásokra ami megint csak csökkentheti a bérlés árát, illetve ha magyarországi viszonylatban gondolkodunk, a Hajókiállítás alatt is rengeteg kedvezménnyel találkozhatunk.

Összegezve tehát hogyan spórolhatsz jelentős összeget, akár 100.000 forint felett egy nyaraláson?

Ne halaszd el az utolsó pillanatra, legalább fél évvel a tervezett út előtt kezd el szervezni, kinézni a hajód, és foglald is le. 

Ha érdekelnek a lehetőségek, keress bátran. Egy két email nem kerül pénzbe és ha van elképzelés akkor közösen kalkulálhatunk, hogy tudj gondolkodni a lehetőségen.

info@tengerikalandok.com