Aktualitások 2016.11.02.

kadetsuliKADÉT SULI….

Mivel elég sok visszajelzés érkezett, így követem a felmerült igényeket. 🙂 Hogy ez mit jelent? Először is élő lett a kadetsuli.hu domain. Ez az első lépcsőfok. Igaz semmi extra, a tengerikalandok.com oldalra hoz át. Idővel majd ketté fogom választani. És elkezdtem a technikai dolgokat összehozni, hogy ne csak egy domain legyen a Kadét Suli.

A tervek:

  1. Olvasható formátumban tananyag a tréningek mellé. Azaz minden ami a gyakorlati tréningen elhangzik egy jól áttekinthető formában testet fog ölteni. Hisz az rendben, hogy gyakoroljuk, de azért jó ha megvan írásban is. Sok könyv van, ezekben szerepel minden, de úgy gondolom ha egy egyszerűbb jegyzet formában összeszedem azokat a dolgokat melyekkel biztosan fogsz találkozni nap mint nap a vizen, akkor nem feleslegesen fogok dolgozni.
  2. Horvát B képesítéshez tananyag. Ok, ebből van rogyásig és ez csak még egy lesz a sok közül. Amiben próbálok változtatni… Kicsit bővebb információk, frissített anyag, és nem csak arra fog korlátozódni, ami a vizsgán előkerülhet. Szép és jó dolog a gyors vizsga és képesítés, de egy apró info mindíg lemarad a tanfolyamokon. HA KINT VAGY A VIZEN, AZ ÉLETED LEHET A TÉT! ILLETVE TE VAGY A KAPITÁNY, TEHÁT A LEGÉNYSÉG ÉLETÉÉRT ÉS BIZTONSÁGÁÉRT IS TE FELELSZ…. Durván hangzik? Igen. De ez a valóság. És egy horvát vizsgán ezt nem kérik, ami miatt ezt nem is tanítják ebből kifolyólag. Amekkora hatalma van egy kapitánynak a fedélzeten, akkora a felelőssége is. Az én célom nem más, mint az, hogy ha kimész a hajóval, akkor a legénységed is biztonságban legyen. Persze ennek az az eredménye, hogy kicsit bővebb lesz az anyag. Nagyjából a B kategória anyaga plusz a tréningek anyaga, plusz azok a tudnivalók, melyek hasznosak lehetnek. És igen, közben én is tanulok tovább. 🙂 Amit nem fukarkodok megosztani.
  3. Videó anyagok… Szintén a tréningekhez illetve a horvát vizsgához tematikus bontásban rövid, lényegre törő videókban mutatom meg az anyagot. Remélhetőleg érthetően. 🙂